Vo-Ho Leerling

Studiekeuzecheck

Als je je uiterlijk op 1 mei hebt aangemeld, dan heb je recht op een studiekeuzecheck (en een daaruit voortvloeiend studiekeuzeadvies) bij de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld. Nadat je je hebt aangemeld bij studielink ontvang je het verzoek om een vragenlijst in te vullen en soms volgt daarna nog een studiekeuzegesprek. Dit is de studiekeuzecheck: past de opleiding bij mij en krijg ik een positief studiekeuzeadvies?

Opleidingen zijn wettelijk verplicht deze studiekeuzecheck aan te bieden aan alle aankomende studenten die zich voor 1 mei aanmelden om daarmee teleurstellingen in de studiekeuze zo veel mogelijk te voorkomen. Na 1 mei kunnen hogescholen en universiteiten je ook verplichten om mee te doen aan zo’n studiekeuzecheck. Als je hier niet aan meedoet, kan de instelling beslissen je niet toe te laten tot de opleiding. Van tevoren moet duidelijk zijn of jouw opleiding deelname verplicht stelt en wat de gevolgen zijn als je niet meedoet. Dit kun je navragen bij de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld.

Studiekeuzecheck hogescholen:

 

Welk profiel past bij mij?

Ben je een havo 3 leerling, kom dan naar de Wegwijsdag  op 21 of 22 januari 2020 om kennis te maken met de verschillende profielen.

Wie ben ik en wat wil ik?

Ben je een havo 4 leerling, dan helpt de Oriëntatiedag van 20 mei 2020 om je beter te oriënteren op je vervolgopleiding.

Wat wil ik later gaan doen?

Ben je een havo 5 of vwo 6 leerling, schrijf je dan in voor een meeloopdag of Proefstuderen om je te helpen je definitieve keuze voor een vervolgopleiding te maken.

Contact

Secretariaat Aansluitingsnetwerk VO-HO Fryslân
Postbus 1528
Telefoon: (058) 2846331
8901 BV Leeuwarden
Fax: (058) 2846423
E-mail: info@vo-ho.nl

Coördinator vanuit het VO: Bert Colly
bertcolly@hotmail.com

Coördinator vanuit het HO: Jelle Nauta
jelle.nauta@hvhl.nl