Vo-Ho Leerling

Informatie aanmelding

Volgend jaar studeren? Belangrijke informatie over aanmelden

Dit schooljaar doe je eindexamen of rond je je mbo-opleiding af. Wil je daarna studeren in het hoger onderwijs? Dan is het belangrijk dat je je daarop goed voorbereidt! Dat is nu extra belangrijk, omdat de studiefinanciering gaat veranderen. Deze brief geeft je informatie over studiekeuze, aanmelding bij het hoger onderwijs en studiefinanciering.

Lees verder: Brief minister van oktober 2014 voor examenleerlingen en ouders

1 mei regeling

Dit schooljaar doe je eindexamen of rond je je mbo-opleiding af. Misschien wil je daarna gaan studeren aan een universiteit of hogeschool. Er is de laatste tijd een aantal maatregelen doorgevoerd die voor jou van belang zijn. In deze brief van oktober 2013 lees je over de 1 mei regeling en hoe je je kunt voorbereiden op je studie. Wil jij volgend jaar gaan studeren, dan moet je nu al in actie komen!

Lees verder : Brief OCW over 1 mei regeling

Inschrijving hogescholen:

 

 

Welk profiel past bij mij?

Ben je een havo 3 leerling, kom dan naar de Wegwijsdag  op 21 of 22 januari 2020 om kennis te maken met de verschillende profielen.

Wie ben ik en wat wil ik?

Ben je een havo 4 leerling, dan helpt de Oriëntatiedag van 20 mei 2020 om je beter te oriënteren op je vervolgopleiding.

Wat wil ik later gaan doen?

Ben je een havo 5 of vwo 6 leerling, schrijf je dan in voor een meeloopdag of Proefstuderen om je te helpen je definitieve keuze voor een vervolgopleiding te maken.

Contact

Secretariaat Aansluitingsnetwerk VO-HO Fryslân
Postbus 1528
Telefoon: (058) 2846331
8901 BV Leeuwarden
Fax: (058) 2846423
E-mail: info@vo-ho.nl

Coördinator vanuit het VO: Bert Colly
bertcolly@hotmail.com

Coördinator vanuit het HO: Jelle Nauta
jelle.nauta@hvhl.nl