Vo-Ho Leerling

Profielvakken & toelatingseisen

Als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo 4-diploma ben je in principe toelaatbaar tot een hbo-opleiding. Maar bij sommige opleidingen geldt naast de vooropleidingseis (havo, vwo of mbo-4) ook een profiel- of vakkenpakketeis.

Toelatingseisen pabo

Iedereen die naar de pabo wil en geen vwo-diploma heeft of hbo-opleiding heeft afgerond, moet vanaf studiejaar 2015-2016 aan toelatingseisen voldoen. Dit betekent dat je moet aantonen over genoeg kennis te beschikken over aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Hoe je dat doet, lees je in deze folder.

Voor meer informatie over de toelatingstoetsen en het ondersteuningsaanbod klik hier of ga je naar www.goedvoorbereidnaardepabo.nl

Welk profiel past bij mij?

Ben je een havo 3 leerling, kom dan naar de Wegwijsdag  op 21 of 22 januari 2020 om kennis te maken met de verschillende profielen.

Wie ben ik en wat wil ik?

Ben je een havo 4 leerling, dan helpt de Oriëntatiedag van 20 mei 2020 om je beter te oriënteren op je vervolgopleiding.

Wat wil ik later gaan doen?

Ben je een havo 5 of vwo 6 leerling, schrijf je dan in voor een meeloopdag of Proefstuderen om je te helpen je definitieve keuze voor een vervolgopleiding te maken.

Contact

Secretariaat Aansluitingsnetwerk VO-HO Fryslân
Postbus 1528
Telefoon: (058) 2846331
8901 BV Leeuwarden
Fax: (058) 2846423
E-mail: info@vo-ho.nl

Coördinator vanuit het VO: Bert Colly
bertcolly@hotmail.com

Coördinator vanuit het HO: Jelle Nauta
jelle.nauta@hvhl.nl