Vo-Ho Leerling

Profielwerkstukken & meesterproeven

Aan het einde van havo 4 of vwo 5 sta je voor de keuze van een onderwerp voor het profielwerkstuk of meesterproef. Uiteraard kies je een onderwerp dat je interesseert en bij je profiel past. Voor het maken van een goede studiekeuze is het erg handig dat het profielwerkstuk of de meesterproef aansluit bij wat je in je vervolgopleiding gaat tegenkomen. Er is een groot aantal mogelijkheden om interessante onderwerpen te vinden die bij opleidingen aansluiten.

Hogeschool Van Hall Larenstein
Van Hall Larenstein heeft op de website een groot aantal ideeën voor onderwerpen voor profielwerkstukken.

NHL Stenden Hogeschool
Aan de slag met je PWS!
Zit je in havo of vwo, ga je bezig met je profielwerkstuk (PWS) maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? NHL Hogeschool helpt je graag op weg met ons PWS stappenplan!

Twente Academy
Op de Online Leeromgeving van Twente Academy staan honderden PWS-ideeën die jij kan gebruiken! Elk idee bevat suggesties voor onderzoeksvragen, verwijzingen naar begrippen en uitleganimaties. Twente Academy biedt daarnaast hulp bij het maken van je profielwerkstuk of meesterproef. Je kan in contact worden gebracht met experts in je onderwerp die je kunnen assisteren bij het opzetten en uitvoeren van een experiment en het zoeken en verwerken van literatuur.

Rijksuniversiteit Groningen
Ben jij bezig met je profielwerkstuk en kun je wel wat extra hulp gebruiken? Bij de steunpunten van de RUG bieden ze ondersteuning bij het schrijven van je profielwerkstuk.

Welk profiel past bij mij?

Ben je een havo 3 leerling, kom dan naar de Wegwijsdag  op 21 of 22 januari 2020 om kennis te maken met de verschillende profielen.

Wie ben ik en wat wil ik?

Ben je een havo 4 leerling, dan helpt de Oriëntatiedag van 20 mei 2020 om je beter te oriënteren op je vervolgopleiding.

Wat wil ik later gaan doen?

Ben je een havo 5 of vwo 6 leerling, schrijf je dan in voor een meeloopdag of Proefstuderen om je te helpen je definitieve keuze voor een vervolgopleiding te maken.

Contact

Secretariaat Aansluitingsnetwerk VO-HO Fryslân
Postbus 1528
Telefoon: (058) 2846331
8901 BV Leeuwarden
Fax: (058) 2846423
E-mail: info@vo-ho.nl

Coördinator vanuit het VO: Bert Colly
bertcolly@hotmail.com

Coördinator vanuit het HO: Jelle Nauta
jelle.nauta@hvhl.nl